Hämeen vientipalkinto biokaasulaitosten suunnittelijalle

Sirpa Komulainen (sirpa.komulainen a ytpliitto.fi), 4.4.2016

Biokaasuvoimaloita suunnitteleva forssalainen Watrec Oy (YTP:n jäsenyritys) on saanut Hämeen kauppakamarin jakaman vuoden vientipalkinnon.

Vuonna 2003 yhden miehen insinööritoimistona aloittanut yritys työllistää nykyisin 20 henkeä ja sen liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa. Yrityksen perustaja Juhani Suvilampi on ympäristötieteiden tohtori.

Yritys hakee kasvua etenkin ulkomailta kehittyvistä talouksista suunnittelemalla biokaasulaitoksia, joissa valmistetaan kaasua jätemateriaaleista ja jätevedestä.
Suomessa Watrec rakentaa parhaillaan biokaasulaitosta Riihimäelle.

Watrecin tavoitteena on, että vuonna 2020 sen liikevaihdosta puolet tulisi kansainvälisiltä markkinoilta.

Palkinnonsaaja julkistettiin 31.3.2016 Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetyssä Kasva ja kansainvälisty -tapahtumassa.

Lähde: Hämeen Sanomat