EDA Annual Convention kokosi eurooppalaiset purkualan edustajat Helsinkiin

Riikka Kinnunen (riikka.kinnunen a ytpliitto.fi), 1.7.2015

European Demolition Association EDA järjesti vuoden merkittävimmän tapahtumansa Helsingissä kesäkuussa. EDA:n suomalainen jäsenjärjestö Suomen Purkuliikkeiden liitto FDA toimii YTP:n Purkujaoston yhteydessä, ja sitä kautta YTP oli vahvasti mukana tapahtumassa.

Kolmipäiväinen tapahtuma keskittyi virallisen konferenssiohjelman lisäksi Suomen purkualan kehitykseen sekä lajittelevaan purkuun ja rakennus- ja purkujätteen käsittelyyn. YTP:n purkujaosto kutsui mukaan Infra ry:n, ja yhteisessä keskustelussa todettiin alalla olevan entistä tärkeämpää tehdä tiiviistä yhteistyötä purku- ja kierrätyssektorin kesken.

Tapahtuman kohdevierailu tehtiin rakennus- ja purkujätteen lajittelulaitokselle Viikkiin ZenRoboticsin ja SUEZ environnementin isännöimänä. Delete Group Oy toimi tapahtuman sponsorina. Konferenssipäivän avasi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, jonka haastattelun voit katsoa alta. Osallistujia tapahtumassa oli noin 150 eri puolilta Eurooppaa. Vapaa-ajan ohjelma tuki hyvin yritysten ja järjestöjen verkostoitumista.

Konferenssin ohjelma:

Opening by Riikka Kinnunen, moderator of the conference, FDA-YTP (Finland)
Welcome by Pilar de la Cruz, EDA President (Spain)
Institutional Opening by Sirpa Pietikäinen, MEP (Finland)

Guidelines for emolition of tower blocks, John Woodward (UK)
Pre-weakening of steel structures to enable demolition, Holly Price (UK)
Case story: Demolition of tower blocks, Johannes Harzheim (Germany)

Framework for demolition in The Netherlands, Edwin Zoontjes (The Netherlands)
Circular economy: The approach of the European Commission, Vincent Basuyau (Belgium)
Case story: Demolition of Koverhar steel mill, Ronnie Neva-aho & Janne Salonen (Finland)

Tracking demolition waste: The French model, Mathieu Hiblot (France)
Trends of the European Demolition Industry, Andreas Pocha (Germany)