Uutisarkisto 2014

Julkaisemme verkkopalvelussamme ympäristöalan uutisia ja tiedotamme alan ajankohtaisista tapahtumista. Uutisaiheista ja tulevista tapahtumista voit lähettää meille vinkkiä osoitteeseen ytpliitto@ytpliitto.fi

YTP:n jäsenyritys Lakeuden Ympäristöhuolto Oy palkittiin Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät on valinnut 5.12.2014 Lakeuden Ympäristöhuolto Oy:n Maakunnalliseksi vuoden yrittäjäksi 2014.

Envor Protech Oy toimitti biokaasulaitoksen Kiinaan

Kunmingiin toimitettu laitos on merkittävä päänavaus suomalaiselle ympäristöosaamiselle.

YTP Uutiset 6 / 2014

YTP:n uutiskooste.

Jorma Mikkonen Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n puheenjohtajaksi

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry valitsi 26.11.2014 pidetyssä syyskokouksessaan Helsingissä uuden hallituksen vuodelle 2015.

Kiinnostaako kiertotalous? Liity julkilausuman allekirjoittajaksi.

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n koolle kutsuma koalitio julkisti kesällä kiertotalouden julkilausuman, jossa vaaditaan, että kiertotalous nostetaan seuraavan hallitusohjelman keskeiseksi tavoitteeksi. Käytännön askeleiksi allekirjoittajat ovat määritelleet kuusi teesiä:

Katja Moliis Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n asiantuntijaksi

Järjestökoalitio: Kiertotalous yhdeksi seuraavan hallitusohjelman keskeiseksi tavoitteeksi

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry kutsui keväällä järjestöistä, yrityksistä ja julkisen sektorin toimijoista koostuvan koalition ideoimaan kierrätysyhteiskunnan edistämistä. Koalitio julkisti 15.7.2014 Suomi Areenassa omat teesinsä kiertotaloudesta, joissa vaaditaan, että kiertotalous nostetaan seuraavan hallitusohjelman keskeiseksi tavoitteeksi.

Porin Suomi Areena: Kierrätysyhteiskunnan ja kiertotalouden julkilausuman lanseeraus

Kierrätysyhteiskunnan ja kiertotalouden julkilausuma lanseerataan Porin Suomi Areenassa 15.7.2014. alkaen klo 14, Kauppakeskus BePopissa. Tervetuloa seuraamaan keskustelua ja rakentamaan kanssamme kiertotaloutta!

Riikka Kinnunen asiantuntijaksi YTP:lle

Sitran selvitys: Tehokas kierrätys luo Suomeen työpaikkoja

Sitran tuoreen selvityksen mukaan kolmannes teollisia symbiooseja hyödyntävistä yrityksistä luo työpaikkoja materiaalikierrätyksen avulla.

Tatu Rauhamäki Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n toimitusjohtajaksi

Neljä suomalaisyritystä kisaamaan Euroopan yritysten ympäristöpalkinnoista

Neljä yritystä palkittiin tänään 7.2. Euroopan ympäristöpalkinnot yrityksille -kilpailun kansallisessa osakilpailussa. Palkintoja ansaitsivat jätteiden keräykseen ja hyödyntämiseen sekä energiansäästöön liittyvät tuotteet ja prosessit. Tuote-sarjassa palkittiin ZenRobotics Oy ja Kone Oyj. Suomen Kierrätyspalvelut Oy sai kunniamaininnan. Prosessi-sarjan voitti Peatec Oy. Johtamisen palkinto meni Suomen Palautuspakkaus Oy:lle.